Oferta konferencyjna

Jak Cię widzą tak Cię piszą, czyli...
...udana konferencja wizytówką profesjonalizmu

Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom proponujemy pomoc przy organizacji tego typu przedsięwzięć. Nasze usługi świadczymy kompleksowo lub tylko w wybranym zakresie, dla grup od kilkunastu do kilkuset osób. Budżet imprezy konferencyjnej będzie jasno określał wielkość prowizji oraz kwotę przeznaczoną na statutową działalność Fundacji. Podejmując współpracę z nami mają Państwo nie tylko gwarancję doskonałej usługi ale i unikatową możliwość wsparcia Fundacji na polu społeczności uniwersyteckiej.

Co możemy Państwu zaoferować?

• Pomożemy precyzyjnie zaplanować Państwu program konferencji oraz opracujemy budżet i skoordynujemy go z programem. Podczas przygotowań na bieżąco będziemy monitorować wpływy i wydatki. Zbierzemy i zweryfikujemy wpłaty od uczestników indywidualnych, wystawców i sponsorów. Wystawimy potrzebne dokumenty i wyślemy faktury. Sporządzimy też dla Państwa aktualne raporty finansowe. Na każdym etapie będą Państwo mieli kontrolę nad saldem płatności poszczególnych uczestników. Te informacje będą dostępne w sekretariacie. Na koniec przedstawimy rozliczenie finansowe.
  • Kompleksowo poprowadzimy sekretariat kongresu. Naszą pracę zaczniemy na wiele tygodni przed konferencją. Z odpowiednim wyprzedzeniem zapakujemy i roześlemy komunikaty informacyjne do potencjalnych uczestników. Od tej chwili jesteśmy codziennie do dyspozycji naszych gości, odpowiadając na pytania, wyjaśniając wątpliwości i udzielając dodatkowych informacji. Można się z nami łatwo skontaktować telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną. W miarę nadsyłania zgłoszeń na bieżąco rejestrujemy uczestników oraz odnotowujemy ich życzenia. W międzyczasie prowadzimy bieżącą korespondencję z prelegentami planowanych wystąpień, wygłaszanych wykładów i prezentowanych prac naukowych.
  • Przed przyjazdem gości przygotujemy materiały konferencyjne. Zapakujemy je do teczek oraz dostarczymy do obiektu kongresowego.

• Podczas konferencji w pełnym zakresie poprowadzimy recepcję konferencyjną. Każdy uczestnik, po sprawdzeniu salda płatności, otrzyma od nas materiały naukowe, program, identyfikator oraz certyfikat potwierdzający uczestnictwo w konferencji. W każdej chwili podczas obrad udzielimy informacji, doradzimy i odpowiemy na pytania naszych gości.

• Wynajmiemy obiekt najlepszy do organizacji kongresu. Wyposażymy go w profesjonalny sprzęt audiowizualny. Z odpowiednim wyprzedzeniem dokonamy rezerwacji sal. Nie zapomnimy o zamówieniu pomieszczeń technicznych i magazynu. Przed konferencją kompleksowo przygotujemy sale oraz zadbamy o ich techniczne wyposażenie. Podczas imprezy będziemy dbać, aby obrady przebiegały bez żadnych zakłóceń.

• Zadbamy o wszechstronną organizację i obsługę techniczną obrad. Przed kongresem szczegółowo zapoznamy się z potrzebami prelegentów w zakresie wyposażenia audiowizualnego i dobierzemy odpowiednią konfigurację.

• Zapewnimy pełną obsługę poligraficzną i plastyczną konferencji. Przygotujemy wydawnictwa kongresowe, identyfikatory i certyfikaty. Oznakujemy miejsce obrad, wykonamy logo i banery.

• Zatroszczymy się o wyżywienie uczestników konferencji. Zapewnimy smaczne posiłki w miejscu obrad. W oparciu o budżet konferencji zaproponujemy odpowiedni wariant cateringu dla uczestników. Następnie ustalimy menu oraz liczbę porcji. Podczas konferencji zadbamy o aranżację miejsca do serwowania posiłków obiadowych oraz poczęstunków kawowych. Zależnie od programu i budżetu kompleksowo przygotujemy koktajl, uroczysty bankiet lub plenerowe spotkanie integracyjne.

• Państwa gościom zaoferujemy zakwaterowanie w atrakcyjnych cenach. Z dużym wyprzedzeniem zarezerwujemy szeroką gamę miejsc zakwaterowania, aby ją następnie udostępnić naszym gościom.

• Kompleksowo zorganizujemy podróż szczególnie ważnych gości i prelegentów. Przed kongresem uzgodnimy daty pobytu i szczegóły podróży. Zapewnimy również autokarowe transfery uczestników z hoteli na obrady i imprezy towarzyszące. Dla osób przyjeżdżających własnymi samochodami wyznaczymy i oznakujemy parkingi. Podczas kongresu zadbamy też, aby korzystali z nich tylko nasi goście.

Zakres usług

Przed konferencją:
  • Opracowanie programu imprezy, harmonogramu obrad i imprez towarzyszących
  • Przygotowanie budżetu przedsięwzięcia
  • Organizacja biura konferencji
  • Prowadzenie korespondencji
  • Rejestracja przez WWW (stworzenie internetowego formularza rejestracyjnego)
  • Wysyłka zaproszeń, RSVP, bazy danych
  • Przyjmowanie wpłat (wpisowe), wystawianie i wysyłka faktur
  • Prowadzenie rachunku imprezy i rozliczenie kosztów
  • Obsługa poligraficzna i plastyczna (projekt logo, zaproszeń i formularzy zgłoszeniowych, identyfikatorów)
  • Projekt i produkcja materiałów reklamowych promujących konferencję (gadżety, upominki)