Zimowy Uśmiech Dziecka 2012 - serdecznie dziękujemy!!!

wtorek, 13 listopad 2012. Grota2, Wolontariat

Serdecznie dziekujemy Wszystkim, którzy dołaczyli do naszej akcji
w dniach 10-14 grudnia 2012 roku i przyniesli podarunki (ubranka, artykułu higieniczne i szkolne) dla podobiecznych z Rajskiej.

Jak co roku, mogliśmy liczyc na Państwa wsparcie. Nasze przedsięwzięcie zakończyło się dużum sukcesem.

Dzięki ludziom dobrego serca udało nam się zebrać ponad dwadziescia dużych worków z ubrankami i butami, a takze kilka kartonów oraz reklamówek z artykulami higienicznymi i szkolnymi.

Wszystkie ofiarowane dary trafiły do Fundacji Ruperta Mayera "Dzielo Pomocy Dzieciom" z siedziba przy ul. Rajskiej 10 w Krakowie.

Wszystkim, którzy dolaczyli się do naszej zbiorki jeszcze raz składamy serdeczne podziekowania!!!

Bądźcie z nami rownież w 2013 roku!!!

Dziękujemy za liczne przybycie na koncert zespołu Roadhog.

środa, 10 październik 2012. Grota2

18 października w Klubie Grota 2 odbył się koncert!

Wystąpiła kapela hard rockowa ROADHOG :]

Członkowie zespołu to:
Krzysztof "Krzychu" Tabor - bass i wokal
Maciej "Ogór" Szupik - gitara
Przemek "Pemo" Murzyn - gitara
Michał "Kozioł" Kozioł - perkusja

Poniżej fotorelacja z koncertu.

IMG 2335

Zaczynamy!

IMG 2340

Podczas koncertu odbyły się dwie loterie z nagrodami.

IMG 2378

Dziękujemy wszystkim za liczne przybycie. Więcej zdjęć można zobaczyć w Galerii.

IMG 2354

Spotkanie poświęcone pamięci profesora Kazimierza Urbana w 5. rocznice Jego śmierci.

piątek, 28 wrzesień 2012. Grota2

W dniu 26 września br. odbyło się w Klubie Grota 2 spotkanie poświęcone pamięci profesora Kazimierza Urbana w 5. rocznicę Jego śmierci.

W takcie spotkania zakupić można było także książkę profesora Urbana pt. " Mniejszości religijne w Polsce po II wojnie światowej. Szkice i materiały".

Serdecznie dziękujemy wszystkim licznie przybyłym gościom.

Więcej zdjęć znaleźć można w Galerii.

Klub Grota 2 zaprasza!

środa, 08 sierpień 2012. Grota2

Już niebawem rozpocznie się Nowy Rok Akademicki

2012/ 2013!

Klub Grota 2 w październiku rozpocznie dugi rok swej działalności. Zapraszamy do Podziemi Budynku Księżowka
(obok Pawilonu G).

W Nowym Roku Akademickim zapraszamy do zapoznania się
z nową kartą menu!

Już niebawem na naszej stronie internetowej Kalendarz ze zbliżającymi się wydarzeniami kulturalnymi.

Zapraszamy!

IMG 3375

Koncert zespołu Capivara

sobota, 28 kwiecień 2012. Grota2

Koncert zespołu Capivara

W dniu 28 kwietnia odbył się w Klubie Grota 2 koncert zespołu Capivara!

Licznie przybyła na koncert publiczność stworzyła magiczną atmosferę.

Podczas koncertu usłyszeć można było wiele coverów.

Nie był to pierwszy i na pewno nie ostatni koncert jaki miał miejsce w podziemiach budynku Księżówka na Kampusie UEK.

Poniżej kilka zdjęć z koncertu. Pozostałe zdjęcia dostępne są w galerii.

IMG 0971

IMG 0952

Spotkanie z Jerzym Haszczyńskim

środa, 18 kwiecień 2012. Grota2

18 kwietnia 2012 r. odbyło sie w Klubie Grota 2 spotkanie z Jerzym Haszczyńskim - autorem książki pt. "Mój brat obalił dyktatora".

Spotkanie zorganizowane zostało przez Koło Naukowe Studiów Europejskich Universum, działające na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie.

Licznie przybyli uczestnicy w skupieniu słychali wspomnień Pana Jerzego, a następnie najodważniejsi zadawali pytania Autorowi.

Na koniec wśród uczestników rozlosowane zostały nagrody w postaci książek z autografem Pana Jerzego.

Więcej zdjęć znaleźć można w galerii.

IMG 0905

II Koncert Charytatywny Live for Life.

czwartek, 01 marzec 2012. Grota2

1 marca w Klubie Grota 2 odbył się Drugi Koncert Charytatywny z cyklu „Live for Life”, z którego całkowity dochód przeznaczony został na rehabilitację Pracownika Studium Wychowania Fizycznego i Sportu - Bartłomieja Musiała. Patronat nad koncertem objął Rektor Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie - Prof. dr hab. Roman Niestrój.

Koncert był uwieńczeniem zbiórki, która miała miejsce na terenie Kampusu UEK w dniach 15.01 - 3.02. 2012 r. Pomysłodawcą spotkania muzycznego była Fundacja UEK, a w zorganizowanie koncertu $zaangażowali  się pracownicy Studium Wychowania Fizycznego i Sportu, Akademicki Związek Sportowy UEK oraz Sekcja Promocji Kancelarii Rektora.

Publiczność nie zawiodła, i choć z lekkim opóźnieniem, szczelnie wypełniła wnętrze Klubu Grota 2. Na koncercie bawiło się przeszło 70 osób, w tym Pracownicy i Studenci UEK oraz studenci innych krakowskich uczelni. Zgromadzonych słuchaczy powitał Prezes Zarządu Fundacji UEK wraz z Piotrem Majewskim - V-ce Prezesem ds. Promocji i Marketingu AZS UEK.

Koncert rozpoczął dr Jarosław Plichta, który swoim gitarowym wykonaniem utworu „W życiu piękne są tylko chwile” nadał refleksyjny wydźwięk wydarzeniu.

Kolejnymi wykonawcami, którzy zaszczycili swoją obecnością scenę Klubu byli Zbigniew Grzyb z Fundacji Gospodarki i Administracji Publicznej i Marcin Kukiełka z Małopolskiej Szkoły Administracji Publicznej UEK. Panowie, dając swój pierwszy publiczny koncert, zachwycili wszystkich uczestników. Silna więź, która nawiązała się pomiędzy duetem a publicznością sprawiła, że po gromkich brawach zespół ponownie pojawili się na scenie. Zachęceni pozytywnym przyjęciem, z przyjemnością wykonali jeszcze kilka utworów, przysparzając tym samym ogromną radość słuchaczom.

W rockowych klimatach pozostaliśmy aż do końca koncertu, kiedy na scenie pojawił się, najbardziej oczekiwany tamtego wieczoru, studencki zespół Dakoku. Grupa poświęciła wiele wieczorów aby zaprezentować się publiczności z jak najbardziej profesjonalnej strony. Hitem był ich cover „Cykady na Cykladach”. Jego wykonanie mocno pobudziło publiczność i ośmieliło do wspólnego śpiewania. Bisom nie było końca.

Podczas całego koncertu udało się zebrać ponad 2000 zł. Część z tej kwoty pochodziła z licytacji przedmiotów przekazanych przez Sekcję Promocji Kancelarii Rektora UEK. Były to m.in. wspaniałe kosze ze słodyczami od firmy "Wawel" wraz z książką Leszka Mazana „Kraków na słodko”, vouchery do Spa „Rabczański Zdrój”,  wyjątkowy album "Najlepsi polscy sportowcy XX wieku" i  koszulka z podpisami drużyny Armatura Eliteski AZS UEK. Licytację w pięknym stylu poprowadził Piotr Majewski. Pomagała mu siatkarka Lucyna Borek – libero naszej drużyny.

Koncert był świetną okazją do integracji Pracowników UEK i środowiska studentów, a dzięki licznej grupie gości uczestniczących aktywnie w koncercie udało sie zrealizować podstawowy cel jakim było wsparcie finansowe jednego
z pracowników UEK.

Relację z koncertu można zobaczyć na funpage’u Klubu Grota 2 oraz na stronie Fundacji UEK. Tym, którzy
z różnych przyczyn nie mogli uczestniczyć w koncercie zgromadzone zdjęcia oraz materiały filmowe przybliżą atmosferę tamtego wieczoru. Była ona niezapomniana i miejmy nadzieję powtórzy się jeszcze nie raz...