ZIMOWY UŚMIECH DZIECKA 2014 krótkie podsumowanie

on czwartek, 04 grudzień 2014. Posted in Wolontariat

Wolontariat działający przy Fundacji Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w dniach 17-21 listopada 2014 roku już po raz szósty przeprowadził akcję „Zimowy Uśmiech Dziecka".

Głównym celem przyświecającym akcji Zimowy Uśmiech Dziecka jest wsparcie podopiecznych Fundacji „Dzieło Pomocy Dzieciom” w szczególnym okresie zimowo-świątecznym.

Tegoroczna edycja zbiórki cieszyła się dużym powodzeniem nie tylko pośród pracowników oraz studentów Uniwersytetu Ekonomicznego, ale także wśród dzieci, rodziców i grona pedagogicznego czterech placówek z terenu Krakowa (Niepublicznego Przedszkola Źródełko, Szkoły Podstawowej nr 31, Samorządowego Przedszkola nr 2, Samorządowego Przedszkola nr 138).

Chcąc odpowiedzieć na bieżące potrzeby dzieci wspieranych przez Fundację, gromadziliśmy głównie zimowe ubrania, takie jak ciepłe kurtki, spodnie, czapki, szaliki czy obuwie. Zwróciliśmy się również z prośbą o różnego rodzaju artykuły chemiczne oraz higieniczne (proszki i płyny do prania, mydła, pasty do zębów, szampony), a także przybory szkolno-papiernicze (bloki rysunkowe, papiery kolorowe, zeszyty, długopisy, kredki, pióra czy farby).

Niezwykłe zaangażowanie ze strony osób, które tak chętnie włączyły się w akcję „Zimowy Uśmiech Dziecka”, umożliwiło zebranie kilkunastu dużych worków z ubraniami i butami, a także kilku kartonów, pudeł i reklamówek z artykułami chemicznymi, higienicznymi i szkolnymi.

Wszystkim darczyńcom, których ofiarność i wrażliwość na los dzieci przyczyniły się do sukcesu akcji, pragniemy serdecznie i z głębi serca podziękować. Dzięki naszemu wspólnemu działaniu udało się wywołać radość i uśmiech na twarzach wielu milusińskich.